Thursday, June 3, 2010

BHP Staff Caused A Woman's Death??



I knew this from Fu*k BHP entry at INNIT. Do read for more info.
BHP was not among my favourite patrol station, so that's why I nanged it to read =b

This is not a hoax ye. Betul2 terjadi, dah kuar dalam berita pun (TV not sure pulak):
Woman dies in fire as BHP staff refuse to loan fire extinguisher


Teruknya eksiden! Sampai sekarang the identity of the Lady Driver remained unknown. Esok baru BHP nak buat press release pasal menda ni..
Semua pics ni, aku amek drpd ONDSCENE: Mangsa Hangus


Aku ngeri sebab I'm a lady. Driving a Myvi. Pernah eksiden teruk sebab pihak lain punya sebab (syukur hidup lagi..)


More pics, just baca & tengok kat ONDSCENE: Mangsa Hangus ye..


This is such and unfortunate incident. Salah siapa? Salah driver VIOS tu of course la.. Atendan BHP tu pun takut sangat dengan pencuri sampai takleh guna Judgement sendiri. Akina Teo pun sampai dah nak hilang akal n mengamuk convince the 2 staff to lend him fire extinguisher.

Mesti BHP akan bagi press conference baikkk punya esok. so,kita tgu dan dengar laa apa depa nak kata..mesti depa cakap sbb Akina Teo macam orang gila, sbb tu depa takmo bagi fire extinguisher

11 comments:

  1. ish3..workers kat ctu memang tak tau ke nak nilai mana yg lebih penting? Adoila

    ReplyDelete
  2. tu la,xsure pulak pekerja "international" or pekerja "tempatan".. tp klu dgr citer,mcm bukan Malaysian je.sbb bendul sesgt.

    ReplyDelete
  3. mybe pekerja asing kot..tu yang blur nk tlg ke x..ckp pun dok fhm bhasa melayu,english. tau ayat time keje die je~

    ReplyDelete
  4. ryan:yea,very dahsyat

    shuk: serius xleh imagine klu rakyat Malaysia boleh bendul ikut policy smpi camtu sekali

    ReplyDelete
  5. ron: tu la..hopefully by esok dah tau identity mayat tu

    ReplyDelete
  6. arkk.kesian kat yang mati.grr.

    ReplyDelete
  7. saya baca, Akina Teo tulis kat FB, staff BHP tu bukan warga asing. tapi org tempatan

    ReplyDelete
  8. pekerja BHP tue mmg cilakak la.. T_T sian pompuan tue.. tapi dah ajal nk wat camna..

    ReplyDelete
  9. i heard this on Fly.fm pagi semalam, and it was that guy who witnessed the inncident who called and ceritakan. Anyways, like others too, of course la i pn salahkan that BHP attendant. cumenye, Teo tu pn shouldn't stop just because takut kne saman. Surely he wouldn't be charged for trying to save a person's life, and even if he was, the world would back him up.

    sedihla stgh manusia skng xpndai menilai da.

    ReplyDelete