Friday, June 4, 2010

Blablablabber Analytic Performance: May

Taken from: Nuffnang Analytics

This is for my own analysis, and also a motivator to other newbies like me. =)

As you can see, I actively re-blogging since 9 May 2010, walaupun blog ni dah wujud bertahun-tahun. So, alhamdulillah and thanks to all of you-dalam sebulan almost 8000 unique visitors!!

Taken from: Alexa ranking

Boleh baca tips Alexa dalam blog ni (just check archieve May). Mula2 berjuta2 lemon, then naik 2 juta, then 1 juta. Lepas tu turun ke 900K, 800K, and now 625,460! Rank dalam Malaysia pula dah bawah 2000 =). Lom layak lagi nak masuk list joegrimjow sbb dia mintak 400K..heheh

Pasal Google Pagerank ni mmg susah sket nak determine. Tapi ada baca yang dia akan update rank beberapa tahun sekali-nantila cari info lengkap. But mmg salah satunya dia akan update on June. So, dengan bestnya, PR yang selama ni N/A je, dah upgrade jadik 0. Ye,blom pun cecah 1 or 2, tapi dah naik gak kan? 


so, thanks to all of YOU! Harap2 bulan June ni makin meningkat la.sbb naik tu senang, nak maintain tu..aduhaiiii

20 comments:

  1. salam blabberina.
    tahniah!
    walau baru aktif blogging, analisis pengunjung ke blog dah banyak tu... nak sama dengan kakchik yang dah bertahun blogging.
    hebat adik ni. tak lama lagi makin tinggi, insyaallah.

    ReplyDelete
  2. pencapaian yang bagus...
    congrats...
    =)

    ReplyDelete
  3. tahniah...nnti leh msuk list papa ALEXA tu..hehe

    ReplyDelete
  4. wah..dalam sebula jer..
    mesti rajin blogwalking...and komen..
    tahniah..tahniah..

    ReplyDelete
  5. wahhhhhhhhhhhhhh tabik spring!!!

    ReplyDelete
  6. mentor hebat!! congratz!
    teruja tgk unique nuff smpai beribu2 lemon tuh..hehe

    ReplyDelete
  7. tahniah2 memang memberangsangkan :)

    ReplyDelete
  8. humanggaihhh, banyakkknyer

    ReplyDelete
  9. wow!!!
    cepatnya naik...saya dah 3 bulan lebih join nuffnang tak pernah lagi sampai macam tu...
    apa pun congrate sis ^_^

    ReplyDelete
  10. kakchik:tq..kena susah payah dulu..hrp2 leh senang2 kendian

    zida, MX, Anne: tq..tq..

    grimjow: hehe,tgh cuba nak cecah 400K gak ni..

    Dahlia: list papa Alexa?

    ReplyDelete
  11. aren: tu dlm sebulan.org len siap beribu2 dlm 1 hari..huhu

    salju; yup,mmg rajin BW, ping n komen apa yg patut

    Nuriz,nunu, Bert: arigato..

    zahidah: kena extra hardworking tu..jenuh tdo lewat mlm.hehe

    ReplyDelete
  12. salam..Tahniah bebelrina..hu hu(gurau jer) kao memang bergaya...harap kao akan terus up up syabas

    ReplyDelete
  13. menarik la bnde ni..br tau..hihi..thanx

    ReplyDelete
  14. wah hebatnye..kena bg tips ni..hihi..tahniah ye..

    ReplyDelete
  15. assoy: tq yaaa..

    petisuara: mmg sgt menarik utk dpt buffered earnings

    din; mmg dah ade tips pun..hehe

    ReplyDelete
  16. wah!! bnyknya trafik... mintak separuh leh?? ngee...

    ReplyDelete