Thursday, May 20, 2010

KES CERAI ANNE NGASRI DI MAHKAMAH

Kawen mengandung, Cerai pun mengandung?
before this I dah penah citer psl kes cerai Anne Ngasri dan Wafi ni. gi baca CERAI:Badi Sehati BErdansa?

Now dah masuk mahkamah..Ya Allah,terkejutnya bila baca ni:

KUALA LUMPUR: Mahkamah Rendah Syariah di sini menetapkan tarikh 14 Jun ini bagi aktres, Ngasriah Ngasri, 26, menfailkan pembelaan kes pengesahan penceraiannya dengan Abdul Wafi Hassan, 29.


Abdul Wafi melafazkan cerai pada 25 Mac lalu, pukul 11.20 pagi dirumahnya dengan lafaz 'Aku ceraikan Anne'. Plaintif iaitu Anne ketika itu mengandung dua bulan.
Sebelum ini, Abdul Wafi pernah melafazkan cerai dua kali, bagaimanapun tidak di failkan di mahkamah.

Humang aihhh.. 

dah 2x lafaz cerai. lafaz kali ketiga masa Anne pregnant 2 bulan anak ke-3? 

Ini yang payah kalau dapat jantan dayus ebagai ketua keluarga nih.. (yang lelaki jgn terasa plak ye,i kata jantan..hehe).

otak aku mula jahat pk yg mungkin sbb pasal nak cerai ni la yang Anne pakai tudung. untuk ketenangan hati or reason yg lain..

Gossip: Anne Ngasri dgn Wafi ni dengar kabar kawen pun sbb termengandung 2-3bln.Ni mmg kecoh soksek2 before depa nak kawen. Nikah 26 Mei, baby lahir Disember..katanya tak cukup bulan,tp sihat walafiat laa..and sbb soksek2 tu sblm kawen, rasanya mebi betul gak kot. gossip tau,xsoheh ye..

Klu betul, mmg betul kata sorang forumer cari: Kawen mengandung, Cerai pun mengandung..

24 comments:

  1. hmm..ni sebab kawin berlandaskan apa ntah la...ikut la holywood punye stail kawin cerai...moge sukses

    ReplyDelete
  2. lafaz cerai ni depa ikut suka ati ja nak ckp...
    dulu abg si anne pun cam tu jgk wat main2 lafaz cerai

    ReplyDelete
  3. salam ziarah hari jumaat..
    penghulu segala hari..
    moga kita mendapat hikmahnya
    dan di kurniakan kesihatan
    yang baik...
    jodoh pertemuan di tangan-Nya
    pasti ada hikmahnya..

    ReplyDelete
  4. eh, gossip jer tuh kot. normal bagi perempuan yang first time pregnant untuk lahirkan bayi tak cukup bulan. :)

    ReplyDelete
  5. Kawin cerai nih macam dah jadi perkara biasa bagi artis. Membazir duit jer berhabis ribu-riban...kesudahannya cerai gak.

    ReplyDelete
  6. dorang ni kcerai ikut suka2 hati je. tak pikir ke masa depan anak2...

    mcm takde penyelesaian lain pulak. ingat cerai berai ni Allah suka ke..

    patutnya mohon lagi pada Allah...buat solat istiqarah byk2 kali dulu...dunia..dunia.

    ReplyDelete
  7. dah takdir die nak kawen & cerai semase mengandung...tp x leh dtrima kalo cerai sbb ann pakai tudung

    ReplyDelete
  8. stakat tu ja jodoh diorang berdua.

    ReplyDelete
  9. hmmm, bab kawen cerai ni no kumen..tp bab lafaz cerai smpi 3 kali tu yg heran..nampak sgt x matang..

    ReplyDelete
  10. dorg bat kawin ni cam men2 lak...jap kawen jap cerai...adoi ape nak jd ni...:)

    ReplyDelete
  11. nape nak kene cerai....emmm... sedey la mcm ni...

    ReplyDelete
  12. uiks~~
    mcm btol gak kan?
    sblm kawen pregnant..huhuhu~~

    ReplyDelete
  13. Hemy: artis kita dah setaraf Hollywood in many negative ways.

    arief: maybe "terkahwin" kot

    siti: family depa mmg mcm2..darling pun ade kes..

    Aidi; jgn saman gue psl gosip!huhu

    fiza:kawen pun org sponsor tu

    ReplyDelete
  14. cik norfa:paling kecian yg dlm perut tu

    ellis:jgn lps cerai tudung ilekkkk

    dak nakal: tu la,tp sayang kan..

    qellisa: tu la,lafaz cerai.pastu rujuk sendirik2 je

    Krole & Kaizen: gi kursus kawen bukan utk blaja gamaknya

    Masturah: katanya org ke3-coz Wafi ni mmg ligat b4 kawen lagi

    Nana: ramai je artis i know kawen sbb tu n lg dahsyat,yg gugur anak..

    ReplyDelete
  15. tak patut x patut...ish pe la nk jd..

    ReplyDelete
  16. semoga kedua-duanya menemui kebahagiaan hakiki selepas melalui ujian rumahtangga dan perceraian. paling penting kakchik doakan mereka temui kemanisan iman. anne pun dah pakai tudung sekarang ni. semoga kefahamannya tentang Islam makin meningkat.

    ReplyDelete
  17. sehati berdansa ekkk,,,tuuu lahh

    belum cukup umur nak kawin

    ReplyDelete
  18. rasanya ada pula cina yang nak buta lepas ni

    ReplyDelete
  19. BeachBoy: artis ni mmg wat kita geleng kepala

    kakchik: tu la,hrp2 tudung xmelayang laa

    azremy: well,kunun2 leh handle kawen usia muda.

    orangkasai: xkan nak cina buta kot.senang2 je mulut bg cerai 3x..huh

    ReplyDelete
  20. ingat sehati berdansa dulu, huk..huk

    ReplyDelete
  21. bermaksudnya dah talak tiga lah??

    ReplyDelete
  22. are-bue:bkn tu je,siap syahdu je tgk iklan depa kat tv

    elin:sbb tu masuk court tu..nk mahkamah tentukan,jatuh ke talak 3.sbb depa 2kali sebut cetai,2x rujuk sndiri2 je..

    ReplyDelete